✅Konjonktiva, göz kapaklarının iç kısmını ve gözlerin beyaz kısmını (sklera) kaplayan, ince ve şeffaf bir zardır. Bu ince ve saydam zarın iltihabına “konjonktivit” denilmektedir. .✅Konjonktivit, kan damarlarını daha büyük ve belirgin hale getirerek gözlerin kırmızı görünmesine neden olur. Tek ya da her iki gözde birden oluşabilir..Konjonktivitin Belirtileri; ✅ Sulanmada artış ✅ Gözde ağrı ✅ Gözde kaşıntı ✅ Aşırı çapaklanma ✅ Sabahları kirpiklerde kabuklanma .Konjonktivit Nedenleri; ✅ Enfeksiyonlar (viral ve bakteriyel) ✅Alerjiler ✅Çevresel faktörler.İlk olarak kaynamış ılınmış suyla veya çay ile (çay tanecikleri süzülmüş olarak) göze pansuman yapmalı, eğer klinik iyileşme yoksa veya kötüleşme varsa da göz doktoruna gitmeyi ihmal etmeyin. .#doktoroge #çocuk #anne #bebek #sağlık #ankaraçocukdoktoru #ankara #çocukdoktoru #konjonktivit

Dr. Öge Çultu Kantaroğlu paylaştı: 29 Haziran 2018 Cuma

Konjonktivit Nedenleri ve Tedavisi

Konjonktiva, göz kapaklarının iç kısmını ve gözlerin beyaz kısmını (sklera) kaplayan, ince ve şeffaf bir zardır. Bu ince ve saydam zarın iltihabına “konjonktivit” denilmektedir.
.
Konjonktivit, kan damarlarını daha büyük ve belirgin hale getirerek gözlerin kırmızı görünmesine neden olur. Tek ya da her iki gözde birden oluşabilir.
.
Konjonktivitin Belirtileri;
 Sulanmada artış
 Gözde ağrı
 Gözde kaşıntı
 Aşırı çapaklanma
 Sabahları kirpiklerde kabuklanma

.
Konjonktivit Nedenleri;
 Enfeksiyonlar (viral ve bakteriyel)
 Alerjiler
 Çevresel faktörler
.
İlk olarak kaynamış ılınmış suyla veya çay ile (çay tanecikleri süzülmüş olarak) göze pansuman yapmalı, eğer klinik iyileşme yoksa veya kötüleşme varsa da göz doktoruna gitmeyi ihmal etmeyin.
.
#doktoroge #çocuk #anne #bebek #sağlık #ankaraçocukdoktoru#ankara #çocukdoktoru #konjonktivit

Tekrar Kontrol edin!

Bebeğinizin bıngıldağı kapandı! Ne olacak peki D vitamini takviyesi meselesi?

? Bebeğinizin bıngıldağı kapandı! .?Ne olacak peki D vitamini takviyesi meselesi?