?Süt ateşi veya mastit dediğimiz durum bir meme dokusu iltihabıdır. Ateş, halsizlik, yorgunluk, memede ağrı, dokunmayla meme dokusunda ısı artışı ve kızarıklık gibi belirtileri vardır. .?Mastit her 20 anneden birinde görülür. Enfeksiyon, genellikle meme başında bulunan çatlaklardan süt kanallarına doğru yayılır. Genellikle emzirme yoluyla göğüslerin yeterince boşaltılamaması ve hastalıklara karşı azalan direnç nedeniyle görülebilir. Yeni doğum yapmış annelerin yorgunluğu ve stres altında olmalarına yeterli beslenmemeleri de eklenince de enfeksiyonlara genel olarak yatkınlığı arttırmaktadır. .?Meme başlarının hassaslığı, aktif emzirme yapılamaması nedeniyle ilk doğum yapan annelerde ( emzirmede acemilik olabilir) biraz daha sık görülebilir. Mastitin en sık görüldüğü dönem, doğumdan sonraki 2-4. haftalar olurken ileri aylarda da tekrarlayıcı olarak da görülebilir. .?Sıkı sütyen, makaslama hareketi, parmakların emzirme esnasında çok sıkı baskısı ile süt kanallarının baskılanması da mastit riskini arttırmaktadır. .?Çoğu zaman sıcak uygulamalara ek olarak iyi emzirme veya makineyle süt sağma mastitin ilerlemesini engellerken bazı durumlarda hızla antibiyotik kullanımına hatta abse gelişirse cerrahi müdaheleye kadar da gidebilen bir tabloya da yol açabilir. .? Emziren güzel annemiz, lütfen memenizdeki değişiklikleri önemseyin, rahatlamazsa da mutlaka doktorunuza baş vurun?.#doktoroge #ankara #ankaraçocukdoktoru #çocukdoktoru #meme #emzirme #mastit #sütateşi #lohusalık #bebek #baby #motherhood #lactacion #mastitis

Dr. Öge Çultu Kantaroğlu paylaştı: 10 Eylül 2018 Pazartesi

Süt Ateşi (Mastit)

?Süt ateşi veya mastit dediğimiz durum bir meme dokusu iltihabıdır. Ateş, halsizlik, yorgunluk, memede ağrı, dokunmayla meme dokusunda ısı artışı ve kızarıklık gibi belirtileri vardır.
.
?Mastit her 20 anneden birinde görülür. Enfeksiyon, genellikle meme başında bulunan çatlaklardan süt kanallarına doğru yayılır. Genellikle emzirme yoluyla göğüslerin yeterince boşaltılamaması ve hastalıklara karşı azalan direnç nedeniyle görülebilir. Yeni doğum yapmış annelerin yorgunluğu ve stres altında olmalarına yeterli beslenmemeleri de eklenince de enfeksiyonlara genel olarak yatkınlığı arttırmaktadır.
.
?Meme başlarının hassaslığı, aktif emzirme yapılamaması nedeniyle ilk doğum yapan annelerde ( emzirmede acemilik olabilir) biraz daha sık görülebilir. Mastitin en sık görüldüğü dönem, doğumdan sonraki 2-4. haftalar olurken ileri aylarda da tekrarlayıcı olarak da görülebilir.
.
?Sıkı sütyen, makaslama hareketi, parmakların emzirme esnasında çok sıkı baskısı ile süt kanallarının baskılanması da mastit riskini arttırmaktadır.
.
?Çoğu zaman sıcak uygulamalara ek olarak iyi emzirme veya makineyle süt sağma mastitin ilerlemesini engellerken bazı durumlarda hızla antibiyotik kullanımına hatta abse gelişirse cerrahi müdaheleye kadar da gidebilen bir tabloya da yol açabilir.
.
? Emziren güzel annemiz, lütfen memenizdeki değişiklikleri önemseyin, rahatlamazsa da mutlaka doktorunuza baş vurun?
.
#doktoroge #ankara #ankaraçocukdoktoru #çocukdoktoru #meme #emzirme #mastit #sütateşi #lohusalık #bebek #baby #motherhood #lactacion #mastitis

Tekrar Kontrol edin!

Bebeğinizin bıngıldağı kapandı! Ne olacak peki D vitamini takviyesi meselesi?

? Bebeğinizin bıngıldağı kapandı! .?Ne olacak peki D vitamini takviyesi meselesi?